فهرست مطالب
پروتز چانه
در صورتیکه برجستگی چانه شما در نمای نیمرخ کم و چانه عقب کشیده باشد شما ممکن است کاندید جراحی زیبایی چانه می باشید. در جلسه مشاوره وضعیت فک بالا و پایین ، وضعیت دندانها و پوزیشن دندانهای ردیف بالا و پایین بررسی شده و در صورتیکه صورت شما تنها احتیاج به برجسته کردن ناحیه چانه داشته باشد شما کاندید جراحی پروتز چانه می شوید. در این جراحی من از پروتز دائمی جامد برای برجسته کردن چانه شما استفاده می کنم . برای اینکار از ژل چه دائمی و چه موقتی به هیچ عنوان استفاده نمی شود. دو روش برای تعبیه پروتز و زاویه دار کردن صورت وجود دارد.یکی از طریق دهان و دیگری از طریق پوست ناحیه چانه .اگرچه در روش داخل دهانی برشی روی پوست نخواهد بود اما به دلیل وجود محل برش در داخل دهان و در مجاورت باکتریهای دهان احتمال عفونتهای زخم و پروتز و تشکیل فیستول های دهانی در این شیوه شایعتر است.من برای بیمارانم بیشتر روش خارج دهانی و از طریق پوست زیر چانه را توصیه می کنم.اسکار محل برش کوچک و در ناحیه زیر چانه و بدون دید است و در اکثریت افراد بسیار محو می باشد. می توان جراحی پروتز چانه را همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام داد.
ممکن است بطور همزمان جراحیهای دیگری نیز در صورت انجام شود؟
معمولا در افرادی که چانه کوچکی دارند، بینی بزرگ تر از حد طبیعی به نظر میرسد و به چهره حالتی شبیه به صورت پرندگان میدهد. جلو آوردن چانه گاهی نیاز به جراحی بینی را برطرف میسازد و چنانچه بینی نیاز به کوچک شدن داشته باشد جراحی همزمان آنها تغییرات شگرفی در صورت فرد ایجاد میکند.
غالب این افراد، گردن پر همراه با چربی فراوان دارند که بیرون آوردن چربی اضافه گردن (لیپوساکشن) همراه با جلو آوردن چانه بر زیبایی این قسمت از صورت میافزاید.
این جراحی میتواند همراه با کشیدن (لیفت) پوست گردن یا صورت در افراد مسن انجام گیرد.
مطلب مهم دیگر توجه به لبهاست. بهخوبی نشان داده شده است که تناسب و هماهنگی بین لب و چانه در ایجاد یک چهره زیبا بسیار موثر است. پری و برجستگی لبها قیافه جوانتری به فرد میدهد . لبهای ضعیف زیبا نیست و فرد را مسنتر و غیر جذابتر نشان میدهد. بنابرین برجسته سازی لبها با استفاده از چربی، کلاژن یا ژل بسیار کمک کننده است.
چه کسی کاندید جراحی پروتز چانه است؟
بیمارانی که فکر می کنند چانه ندارد یا چانه آنها کوچک است. همچنین:
– عقب بودن چانه
– بیمارانی که چانه باریکی دارند و می خواهند چانه عریض تری داشته باشند.
– چانه کوتاه که ارتفاع عمودی بیشتری می خواهند
– بیمارانی که فاصله نوک چانه تا گردن آنها کم است.
– بیمارانی با انقباض دایمی عضله چانه.
برای جلو آوردن چانه روش های متفاوتی وجود دارد:
الف) تزریق ژل
ب) تزریق چربی
ج) بریدن قسمتی از استخوان چانه و به جلو کشیدن آن
د) گذاشتن پروتز
ژلی که برای برجسته کردن اعضاء بدن منجمله چانه بکار می رود ماده ای مصنوعی است. قوامی شبیه ژلۀ خوراکی دارد. فرمولاسیون آن به گونه ای است که برای بدن بی ضرر باشد. ماندگاری آنها بسته به کارخانه سازنده متفاوت است. این ژلها در سرنگ های انسولین بسته بندی شده، استریل و آماده تزریق هستند. تزریق آنها در مطب قابل انجام بوده، تقریباً بدون درد است و به سهولت انجام می شود. از معایب آن احتمال عفونت و احتمال جابه جایی است.
تزریق چربی نیز روش دیگری برای برجسته کردن چانه است. بدین منظور با بی حسی موضعی چربی از شکم یا ران خود فرد ساکشن می شود. پس از سانتریفیوژ کردن و تخلیص، این چربی در ناحیه چانه تزریق می شود. امتیاز این روش آن است که ماده ای که به چانه حجم می دهد از بدن خود فرد تهیه شده و جسم خارجی نیست. عیب اصلی تزریق چربی میزان جذب بالای آن است به طوریکه پس از 6 ماه میزان زیادی از چربی تزریق شده جذب می شود.
ژنیو پلاستی یا بریدن و جلو آوردن قسمتی از استخوان چانه نیز روش دیگری برای تقویت چانه است. بدین منظور در داخل دهان حد فاصل لب و فک تحتانی برش می دهیم. نسج نرم را از روی استخوان بلند می نمائیم. قسمت پائینی چانه را بریده و به جلو کشیده و در جای مناسب با پیچ های مخصوص ثابت می کنیم. سپس محل برش داخل دهانی را با نخ بخیۀ قابل جذب می دوزیم.
مزیت این روش آن است که از جسم خارجی برای تقویت چانه استفاده نمی شود و چانه را به اندازۀ دلخواه می توان جلو آورد. عیب این روش آن است که احتمال آسیب عصب حسی لب پائین در این حالت بیشتر از روش گذاشتن پروتز است.
استفاده از پروتز برای تقویت چانه و جلو آوردن آن روش مناسبی است. جنس پروتزها و شکل و اندازه و ابعاد آنها متفاوت است و این امر دست جراح را در انتخاب شکل و نوع مناسب برای هر فرد متقاضی جلو آوردن چانه باز نگاه می دارد.
به طور کلی پروتزها از ماده مخصوصی که شبیه پلاستیک فشرده است ساخته شده اند. جنس آنها به گونه ای است که برای بدن ضرری نداشته باشند. این پروتز ها دائمی هستند، جذب نمی شوند و با ضربه نمی شکنند. شکل بعضی از آنها به نحوی است که فقط چانه را جلو می آورد. بعضی دیگر آنوتومیکال هستند یعنی از آناتومی طبیعی چانه پیروی می کنند و نه تنها چانه را جلو می آورند که انحنای طبیعی چانه را نیز پوشش می دهند.


