جراحی کوچک کردن بینی و سوراخ و پره های آن (اصلاح بینی بزرگ)
بینی یک عضو پیچیده و سه بعدی است که چندین نقش ضروری در زندگی دارد. بینی علاوه بر نقشهایی که دارد، باعث زیبایی چهره نیز میشود به شرطی که با دیگر اجزای صورت تناسب داشته باشد. یک مشکل رایج در میان برخی از متقاضیان انجام رینوپلاستی این است که بینی آنها نسبت به دیگر اجزای صورتشان، بزرگ است.
پهنای بیش از حد بینی دلایل مختلفی دارد. در برخی افراد، سوراخهای بزرگ بینی، که به نام پایه آلار نیز معروف هستند، باعث میشوند بینی پهنتر به نظر برسد. در این افراد کوچک کردن بینی و یا کاهش پایه آلار باعث زیبایی و تعادل میشود.
کوچک کردن بینی نوعی عمل جراحی رینوپلاستی است که یا به صورت ترکیب با رینوپلاستی و یا به صورت یک روش مستقل انجام میشود. این عمل شامل حذف بافت اطراف پایه آلار و ایجاد یک برش در خطوط طبیعی بینی است. این روش محافظهکارانه با افزایش تقارن بینی و متعادل کردن بینی، باعث بهبود ظاهر کلی بینی میشود.
فهرست مطالب
متقاضیان
توصیه میشود پسرانی که قصد انجام عمل کوچک کردن بینی را دارند حداقل سنشان 14 یا 15 سال و حتی بیشتر باشد زیرا رشد بینی در سن نوجوانی کامل نشده است. در سنین بالا محدودیت سنی وجود ندارد و گاهی رینوپلاستی همراه با لیفت صورت یا انواع دیگر جراحی چهره انجام میشود. اگر بینی شما از آن دسته بینیهایی که در زیر توضیح داده شده، میباشد، شما فرد مناسبی برای عمل کوچک کردن بینی هستید:
- به نظر میرسد سوراخهای بینیتان برای صورت شما بزرگ است.
- بینی شما نامتقارن یا منحنی است.
- سوراخهای بینی نامتناسب هستند.
- برخی معتقدند که بینی شما پهن است.
- آسیب قبلی باعث شده که بینی شما نامتقارن شود.
- بدون هیچ دلیلی، فقط میخواهید بینی زیباتری داشته باشید.
- میخواهید بینیتان دارای یک سیستم ایمنی نرمال و عملکرد طبیعی باشد.
مشاوره
- باید در یک جلسه مشاوره که برای بررسی سوابق پزشکی شما برنامهریزی شده است شرکت کنید. صحبتهای جلسه مشاوره شامل اطلاعاتی در مورد شرایط و مشکلات پزشکی شما، درمانهای پزشکی که دریافت کردهاید، جراحیهای قبلی، از جمله ترمیم جراحات بینی و داروهایی که در حال حاضر مصرف میکنید، است.
- جراح یک معاینه معمولی و بدون درد از ساختار داخلی بینی انجام خواهد داد.
- کیفیت پوستتان و همچنین اندازه و شکل بینی و ارتباط آن با سایر اجزای صورت به دقت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
- مهم است که اطلاعات کامل ارائه دهید.
- همچنین این روش برای کسب نتایج مطلوب، نیاز به بلوغ احساسی و فیزیکی دارد.
- جراح زیبایی در طول مشاوره اطلاعات اضافی به شما ارائه میدهد.
فرایند درمان کوچک کردن بینی
برداشتن تیغه
یک روش معمول برای کاهش عرض بینی، برداشتن تیغه از بافت نرم آلار است. درمانهای زیر دو نوع برداشت تیغه را نشان میدهند. در روش اول، قسمت داخلی سوراخ بینی حفظ میشود، در حالی که در روش دوم قسمتی از پوست داخلی سوراخ بینی نیز برداشته میشود تا بعدا سوراخ بینی کوچک شود. این روش کمتر مورد استفاده قرار میگیرد تا به انحنای وستیبولار داخلی طبیعی آسیبی نرسد. مزیت روش برش تیغه این است که زخم ایجاد شده در چینهای طبیعی موجود بین آلار و گونه مخفی میشود.
برداشتن پره بینی
یک روش دیگر برای کاهش عرض سوراخ بینی این است که پوست از کف سوراخ بینی (پره بینی) بریده شود. این روش بیشتر برای بیمارانی مفید است که کف بینی پهنی دارند. از این روش میتوان برای درمان سوراخهای نامنظم نیزاستفاده کرد. برش بافتها میتواند به شکل لوزی، مثلث یا مستطیل باشد.
در هنگام بخیه زدن بافت باید بسیار دقت داشت. مخفی کردن زخم ایجاد شده سخت خواهد بود، هرچند برخی از افراد یک چین بین آلار و پره بینی دارند که میتوان زخم را در آنجا مخفی کرد.
برداشتن همزمان تیغه و پره بینی
در بعضی موارد، بهتر است تیغه و پره بینی همزمان برداشته شود تا سوراخ بینی کوچکتر شود. برداشت همزمان تیغه و پره معمولا زمانی انجام میشود که فرد بخواهد سوراخ بینی خیلی کوچک شود.
بهبودی
ممکن است پلکها و بینی به مدت چند روز پس از جراحی بینی، کبود، دردناک و متورم شوند. بیماران باید هنگام خواب سر خود را بالا بگذارند و تا جایی که میتوانند استراحت کنند و آرامش داشته باشند تا عوارض پس از عمل به حداقل برسد. پزشک توصیه میکند بیماران هشت تا 10 روز مرخصی بگیرند، اما این مدت برای هر بیمار متغیر است. پزشک داروهایی برای تسکین درد تجویز میکند تا احساس ناراحتی را از بین ببرد و روز پس از جراحی و هشت روز بعد که باند و لولههای داخل بینی برداشته میشوند، قرار ملاقاتی با بیمار میگذارد تا پیشرفت درمان را ارزیابی کند.
بهبودی در عمل کوچک کردن بینی بسیار تدریجی است. ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد تا تورم کاملا از بین رفته و نتیجه نهایی آشکار شود. با این حال، بیماران اغلب چند هفته پس از عمل جراحی متوجه ظاهر جدید خود شده و از آن لذت میبرند.
خطرات و عوارض
خوشبختانه، عمل کوچک کردن بینی عوارض جدی ندارد. با این حال، هر کس که میخواهد عمل جراحی انجام دهد، باید از مزایا و خطرات آن آگاه باشد. هدف نهایی پزشک این است که این عمل تا جایی که میشود برای بیمار تجربهای راحت و بدون اشکال باشد. جراح با بیمار در مورد خطرات و عوارض احتمالی عمل کوچک کردن بینی صحبت میکند. اگرچه احتمال خطر و عوارض در اغلب موارد نادر است اما بیمار همیشه تورم موقت، بی حسی موضعی و کبودی در اطراف بینی، لب بالا، دهان و پایین چشم را بعد از جراحی خواهد داشت.
بهبود زخمها
پوست اطراف سوراخ بینی کاملا چرب است و در بعضی موارد توصیه میشود که برای بهبود زخم، استروئید رقیق در زخم تزریق کنید. در موارد دیگر، میتوان حدود دو تا سه ماه بعد از جراحی با روش درم ابریژن زخم را بهبود بخشید.



