جراحی مدرن رینوپلاستی چیست؟
بینی نه تنها به لحاظ مرکزیت آن در صورت نقش بسیار مهمی را در زیبایی فرد ایفا می کند بلکه وظایف عملکردی را نیز در زمینه تنفس، بویایی، تولید صدا، تهویه مطلوب گوش میانی و مرطوب کردن سینوس ها دارا می باشد. لذا جنبه های زیبایی و عملکردی بینی به طور جدایی ناپذیری دارای اثرات متقابل بر یکدیگرند.
تاریخچه عمل جراحی پلاستیک بینی به طور متداول به حدود یک قرن پیش بر می گردد، ولی عمر جراحی مدرن رینوپلاستی بیش از دو هفته نمی باشد. رینوپلاستی با توجه کافی به مسائل زیبایی و عملکردی بینی یکی از مهمترین و حساس ترین جنبه های این عمل جراحی می باشد.
هدف از جراحی مدرن رینوپلاستی، ایجاد یک بینی هارمونیک و زیبا، بدون آثار واضح یک جراحی خشن بر روی آن با توجه به اصول ساختمانی کلیه اجزای چهره به فرد به طور مجزا می باشد. نتیجه این عمل جراحی نهایتاً افزایش زیبایی کلیه اجزای صورت شامل چشم ها و گونه ها بخصوص با حفظ عملکرد عناصر داخلی بینی می باشد.
اصولاً در یک جراحی مدرن رینوپلاستی، تغییرات چهره فرد از دید اطرافیان معمولاً بسیار بیش از خود فرد می شود.
هنر، تکنیک و استفاده از وسایل تشخیصی و درمانی جدید از ملزومات این جراحی می باشد.
آگاهی از تکنیک های جدید درمانی و تشخیص جراحی پلاستیک بینی و آندوسکوپی بینی، سینوس و لیزر از ابزارهای مهم یک جراحی مدرن رینوپلاستی می باشد.
وجه تمایز یک جراحی مدرن رینوپلاستی، به طور خلاصه شامل موارد زیر می باشد:
جراحی با وسایل بسیار ظریف که باعث به حداقل رساندن صدمه به عناصر داخل و خارج بینی می گردد.
استفاده از داروهای جدید جهت کاهش خونریزی هنگام و بعد از عمل جراحی.
استفاده از استئوکرم های بسیار ظریف (وسایل جهت کار بر روی قسمت استخوانی بینی).
بخیه ها و ایمپلنت های خاص که نیاز به تامپون داخل بینی را کاهش می دهد. به طوری که در بسیاری از موارد نیاز به تامپون وجود ندارد.
استفاده از لیزر و اندوسکوپ جهت اصلاح بخصوص مشکلات داخل بینی به طور همزمان شامل تیغه بینی، شاخک های بینی، سینوس و درمان پلیپ بینی .
جمع کردن بینی با بخیه های ویژه به جای برداشتن و ضعیف کردن اسکلت بینی.
اغلب نیاز به کشیدن بخیه وجود ندارد و معمولاً کلیه بخیه قابل جذب می باشند.
جراحی زیبایی بینی در بینی های گوشتی با چه محدودیت ها و مسائلی رو به رو است؟
به لحاظ ساختاری اسکلت حمایتی بینی ،جهت شکل دادن و خوش فرم کردن بینی گوشتی ضعیف است ،بنابراین در جراحی زیبایی باید ابتدا سایز بینی تعدیل شود و غضروف هایی که در وضعیت مناسب نیستند جابه جا گردند و سپس ساختارهای ضعیف توسط پیوندهای غضروفی تقویت شود.
ضخیم بودن پوست در بینی های گوشتی یک فاکتور محدودکننده است .پوست ضخیم قابلیت چسبیدن کامل به اسکلت کوچک شده زیر خود را ندارد، در نتیجه بینی برجستگی پیدا می کند و سبب می شود علیرغم جراحی، سر بینی همچنان پهن و بدون فرم جلوه کند
نکته دیگر در جراحی بینی های گوشتی این است که تورم بعد از عمل در این بینی ها زمان زیادی می برد تا کاملا محو شود. به عبارت دیگر حداقل یکسال برای فرم گرفتن بینی بعد از عمل زمان لازم است.
غیر قرینه بودن سوراخهای بینی بعد از عمل جراحی بینی
شکل و اندازۀ سوراخهای بینی تحت تأثیر قسمت های مجاورش می باشد. بطوریکه وضعیت غضروف های نوک بینی، قسمت جلویی و پایینی تیغۀ بینی، اتصال بینی به لب بالا ونحوه و میزان برداشتن از سوراخهای بینی همه و همه روی شکل سوراخ بینی تأثیرگذارند. اگر به سوراخها ی بینی فردی که عمل نکرده بنگریم معمولاً دو سوراخ بینی دقیقاً عین هم نیستند امّـــا فردی که عمل می کند بعد از عمل انتظار دارد که سوراخها کاملاً قرینه باشند. جراح در طی عمل باید تلاش نماید که میزان غیر قرینگی را برطرف کرده و تا آنجا که ممکن است آنرا اصلاح نماید.
حد و مرز کوچک کردن بینی:
نخست آن که زیبایی لزوما به معنای کوچکی نیست بلکه زیبایی بینی درگرو تناسب قسمت های مختلف بینی با هم و نیز تناسب کل بینی با قسمت های مختلف چهره است. هدف جراحی زیبایی بینی
زیباتر به نظر رسیدن چهره است نه صرفا کوچک کردن بینی. چه بسیار بینی هایی که با وجود اندازه های بسیار کوچک نه تنها بر زیبایی چهره نیفزوده اند بلکه تناسب قبلی را هم از بین برده اند.
دوم آن که نوع بافت های بینی فاکتور محدود کننده ای در جراحی بینی است. بینی های با پوست ضخیم و بافت غضروفی ناچیز بارزترین نمونه تاثیر بافت بینی بر نتیجه عمل است. این بینی ها تمایل
دارند در مقابل تلاش جراح برای زیبایی مقاومت کنند و با ضخامت پوست ظرافت های بینی را کم کنند. این هنر، دانش و تجربه جراح است که باید در چنین تنگناهایی بر محدودیت های بافتی فائق
آید.
سوم آن که کوچک شدن بینی تا حدی مطلوب است که عملکرد تنفسی بینی به مخاطره نیفتد. کاهش بیش از حد اندازه سوراخ های بینی وبرداشته شدن بیش از اندازه بافت های استخوانی، غضروفی و
پوست، ممکن است سلامت فرد را بخاطر از دست دادن مسیر تنفسی بینی با مشکلات جدی مواجه سازد. جراح بینی با ارزیابی دقیق وضعیت داخل بینی پیش از جراحی، با پیش بینی بسیاری از
احتمالات، می تواند ریسک عوارض تنفسی را به حداقل برساند.