عمل زیبایی بينی، افزون بر ايجاد تناسب درخود بينی، ارتباط خوشايندتری را بين بينی وديگر اجزای صورت برقرار مي كند. به همين دليل نبايد بينی را به عنوان عضوي مجزا و مجرد درنظر گرفت. رابطه تنگاتنگ بينی با پيشانی، چشم، لب وچانه به گونه ای است كه هرنوع نقص دراجزای صورت مي تواند براين ارتباط ظريف تأثير گذارد. به عنوان مثال چانه كوچك ،موجب برآمده تر به نظر رسيدن بيني مي شود. بی توجهی نسبت به تناسب بينی با اجزای صورت موجب عدم دسترسی به نتيجه رضايت بخش خواهد شد. کسانی که تجربه بدی از عمل جراحی بینی خود دارند و قصد ترمیم بینی عمل شده را دارند معمولاً انتظارات بسیار بالایی برای ترمیم آن دارند . در بعضی موارد ممکن است که عیبی در بینی عمل شده وجود نداشته باشد اما فرد تصور می کند بینی اش دارای مشکل شده است . اغلب این افراد بینی دلخواه خود را نمی توانند توصیف کنند, چنین کسانی کاندیدای مناسبی برای انجام مجدد عمل بینی ( secondary Rhinoplasty ) نیستند.
فلسفه جراحی بینی
بینی عضوی برجسته در صورت است و جراحی بینی (رینوپلاستی) با زیبا ساختن ظاهر بینی و متناسب ساختن بینی با سایر اجزا صورت نظیر چشم ها، چانه و گونه ها موجب زیبایی چهره می گردد. جراحی پلاستیک بینی که اصطلاحاً رینوپلاستی نامیده می شود از ویژگی های خاص و منحصر به فردی برخوردار است. جراحی بینی (رینوپلاستی) در حقیقت تلفیقی از علم و هنر است و جراح بینی به مانند میکل آنژ یک سنگ تراش است. سنگ تراش زبردستی که با چشم بصیرت اثر خود را در دل تکه سنگ خشن می بیند. سنگ تراش با تراشیدن قسمتهای زاید سنگ، اثر هنری خود را می آفریند. جراح زیبایی بینی نیز با درنظرگرفتن شکل مناسب بینی برای هر صورت خاص و با برداشتن قسمتهای اضافی و حالت دادن به قسمتهای باقیمانده سعی در آفرینش یک اثر هنری دارد. بدیهی است که یک جراح بینی حاذق هیچگاه به بینی به طور منفرد نگاه نمیکند بلکه بینی را درکنار سایر اجزای صورت بیمار می بیند. به عبارت بهتر نمی توان تنها با در نظر گرفتن یک بینی ایده ال به خلق یک بینی زیبا پرداخت بلکه مناسب ترین بینی، بینی است که با سایر اجزاء صورت هماهنگی داشته باشد.
هدف از جراحی بینی
تصور و انتظارات غیر واقع بینانه درمورد جراحی بینی (رینوپلاستی) زیاد است. همیشه این امکان وجود ندارد که بافت انسان را به گونه ای تغییر دهیم تا آنچه بیمار دلش می خواهد حاصل شود. هدف جراح بینی این است که چهره بیمار را طی اعمالی که به دقت برنامه ریزی شده اند زیباتر کند. اینکه او چگونه به این مهم دست می یابد به میزان زیادی بستگی به آموزش، تجربه، علم و مهارت وی در جراحی بینی دارد. همکاری بیمار و واکنش های ترمیم بافتی نیز نقش بسیار اساسی در نتیجه نهایی جراحی بینی دارد. حتی یک جراح بینی زبردست نیز نمی تواند نتیجه نهایی عمل بینی را تضمین کند بلکه قادر است تضمین کند که تمامی تلاش خود را برای حصول نتیجه بهتر بکارخواهد برد. با هوشیاری میتوان عوارض جراحی بینی را به حداقل رساند.
شرح انواع گوناگون ناهنجاری های بینی های استخوانی.
ناهنجاری های بینی های استخوانی شامل انواع نا هنجاری ها در طول خط پشتی و دیواره ها تا بالای نوک بینی است. این ناهنجاری ها به قرار زیرند :
1- قوز بالا و پایین واصطلاح گوشت اضافی.
2- کجی محور بینی.
3- پهن بودن بالا و پایین پشت بینی.
4- گود بودن پشت بینی.
انواع نا هنجاری های بینی های گوشتی
1- بزرگ بودن بینی و ضخیم بودن پوست آن
2- ناهنجاریهای نوک بینی:این ناهنجاری ها شامل:
1-پهن بودن نوک بینی
2-جلو بودن نوک بینی
3-عقب بودن نوک بینی
4- تا بتا بودن نوک بینی
3-نا هنجاری های پره های بینی:ناهنجاری های پره های بینی از موارد مهم است . ناهنجاری های پره های بینی ممکن است شامل بزرگ بودن ، گوشتالو بودن و سوم کوچکی و کوتاهی آن باشد.
4ناهنجاری های ستون بینی
انواع این ناهنجاری ها به قرار زیر است.
الف- بلند بودن ستون بینی
ب- کوتاه بودن ستون بینی
پ- تورفتگی یا پنهان بودن ستون بینی
ت-آویزان بودن یا بیرون زدگی ستون بینی
ث- ستون بینی کج
5-ناهنجاری های سوراخ های بینی
الف-باریک یا پهن بودن سوراخهای بینی
ب- سوراخ های زاویه دار
پ- سوراخ های بزرگ
ت- تابتایی سوراخ های بینی
عمل كردن كدام بيني راحتتر است؛ بيني گوشتي يا بيني استخواني؟
جراحي بيني يكي از تكنيكيترين اعمال جراحي است و انجام آن هيچگاه راحت نيست و نيازمند جراح باتجربه و دورهديده است و يك جراح باتجربه و دورهديده هم از عهده جراحی بینی گوشتی و هم عمل بینی استخوانی برميآيد ولي در هر مورد بايد تكنيكهاي مناسب آن نوع را به كار برد. اگر در قسمت نوک بینی غضروف های بینی ضعیف باشند و پوست بینی بسیار کلفت باشد و حالت چرب و دارای غدد چربی زیرپوستی فراوان باشد که بافشار دادن پوست چربی خارج شود،این جزو بینی گوشتی محسوب باشد.
جراحی بینی به روش باز یا بسته؟
در جراحی بینی به روش بسته تمام برشها داخل بینی قرار دارد. اما در جراحی بینی به روش باز برشی کوچک به شکل ۷ یا ۸ روی کلوملا -مطابق شکل- داده میشود و بقیه برشها داخل بینی هستند. چنانچه در فردی نیاز به تغییر سایز و شکل سوراخهای بینی باشد، کنار پره های بینی نیز برش هایی داده میشود. در هریک از این دو روش جراحی بینی، پوست بینی از اسکلت زیرین جدا شده و بدون آسیب به پوست، تغییراتی دراسکلت بینی یعنی استخوان و غضروف داده میشود. بسته به نوع، فرم و سایز بینی تغییراتی نظیر کاهش یا افزایش پشت بینی (قوز بینی)، کاهش یا افزایش طول بینی و تغییر شکل و وضعیت تیپ بینی و … ایجاد می گردد.
انتخاب جراح
هنگام مراجعه به یک جراح بینی حتماً باید توجه فرمایید ایشان یا باید متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن باشند و یا جراح فوق تخصصی پلاستیک. اخیراً به علت گسترش شدید تبلیغات دیده می شود پزشکان عمومی و جراحان عمومی و جراحان سایر رشته ها مانند زیر شاخه های دندانپزشکی متاسفانه اقدام به جراحی بینی می کنند در حالی که اولین شرط یک جراح بینی خوب تخصص و داشتن مدرک در رشته و فیلد مربوطه است.
مورد دومی که بیماران محترم باید حتماً توجه فرمایند سابقه و رضایت بیماران قبلی از پزشک می باشد که برای این موضوع می توانید مستقیماً به صفحه اصلی سایت پزشک مراجعه فرمایید و نظرات بیماران را مطالعه کنید یا خود اقدام به پرس و جو در مورد نظرات بیماران فرمایید
جهت شناسایی یک جراح بینی خوب باید به تجربیات و سالهایی که ایشان عمل کرده است دقت لازم را مبذول فرمایید. جراحان با تجربه معمولًا بالای ده سال سابقه جراحی فقط در زمینه جراحی بینی دارند. همین جا باید یادآوری کنم جراحی که زیبایی شکم و سینه انحام می دهد اصلاً انتخاب خوبی برای جراحی بینی شما نیست، زیرا بینی بافت بسیار حساس و ظریفی دارد و دقت بسیار در عمل می طلبد.
به عنوان نکته آخر در شناسایی جراح بینی خوب به وضعیت تنفسی بیماران بعد عمل حتماً توجه فرمایید. دیده شده جراحان زیر مجموعه دندانپزشکی و پزشکان عمومی در نتیجه عمل زیبایی بینی مشکلات جدی تنفسی برای بیمار ایجاد می کنند در این مورد بهترین گزینه جراحان گوش وحلق وبینی هستند.
این روزها با توجه به تبلیغات نادرست ماهواره ای متاسفانه دخالت نابحا در جراحی بینی مشکلات وسیعی برای متقاضیان عمل جراحی بینی ایجاد کرده است. همین جا و در همین مقاله توجه بیماران را به نکات بالا در شناسایی یک جراح بینی خوب جلب می کنم.
شما ممکن است در بسیاری از سایتهای کلینیکهای زیبایی تبلیغات زیادی درباره جراحی بینی بدون تیغ یا لیزر بینی خوانده باشید، اما واقعیت این است که عمل زیبایی بینی با لیزر تغییر شکل چشمگیری را به وجود نمیآورد.
در عمل زیبایی بینی لیزر معنا ندارد. از لیزر تنها در عملهای جراحی چشم و پوست استفاده میشود. منظور از جراحی بینی با لیزر این است که خونریزی بعد از عمل کم باشد یا مثلاً بیمار با ورم بینی مواجه نشود، اما این مشکلات در واقع علائم طبیعی یک جراحی موفق بینی هستند، بعلاوه این مسئله که لیزر به هیچ وجه نمیتواند ساختار بینی را اصلاح کند. باید توجه داشت که در عمل زیبایی بههرحال باید استخوان را شکست و غضروفها را برداشت، تا بینی شکل مناسبی متناسب با چهره بیمار و اهداف جراحی پیدا کند. پس جراحی با لیزر در علم جراحی بینی هیچ معنایی ندارد.