این روزها در بین مردم علاقه به پروتز لب و گونه بسیار شده است. اگر شما هم به این موضوع علاقمند هستید خوب است با اطلاعات بالا به سمت آن بروید. سعی شده اطلاعات مفیدی دررابطه با پروتز گونه در اختیارتان قرار داد.
علت صاف بودن گونه یا عقب بودن آن متفاوت است:
* بعضی مواقع بر اثر کاهش چربی روی گونه ها، این حالت ایجاد می شود.
* در مواقعی دیگر به دلیل عقب بودن اسکلت گونه یا قسمت های میانی استخوان صورت است.
* گاهی نیز به دلیل تصادف ممکن است یک گونه یا هر 2 گونه عقب نشینی کند یا بر اثر ضربه ی شدید به چند قطعه، شکسته و مقداری از استخوان آن جذب شود.
گونه گذاری در مواردی که عیب در استخوان میانی صورت وجود دارد و فک بالا هم عقب است، بهترین راه اصلاح جلو آوردن قسمت میانی صورت است، ولی در مواقعی که فقط مشکل در گونه و زیر چشم باشد تقویت استخوان گونه هم موثر است.
پروتز گونه دارای انواع مختلفی از نوع سیلیکونی تا انواع استخوانی است. هر کدام از این انواع که خود دارای اندازه های متفاوتی هم هستند برای موارد متفاوت عقب رفتگی گونه است و فوائد و مضرات مربوط به خود را دارند.
پروتز گونه اغلب از طریق برش، داخل دهان گذشته می شود ولی از طرق دیگر مانند شکاف زیر پلک یا جلوی گونه هم کار گذاشته می شود.
بعضی از جراحان پلاستیک تمایل دارند که در موقع انجام جراحی پلک پایین، در صورت لزوم، پروتز را از همین شکاف روی گونه بگذارند و بعضی دیگر در موقع جراحی کشش صورت از طریق برش جلوی گوش، این کار را انجام می دهند ولی در هر صورت شایع ترین روش کارگذاری پروتز گونه، از راه دهان است.
پروتز گونه را در مرد و زن جوان می توان از سن بالای 18 سال کار گذاشت ولی از طرف دیگر محدوده سنی خاصی ندارد.
پروتز گونه را می توان با بی حسی موضعی و بی هوشی کامل کار گذاشت ولی ترجیحاً باید در اتاق عمل مجهز و استاندارد گذاشته شود.
در صورتی که اصول استاندارد انتخاب بیمار و محل مناسب رعایت شود و به دست متخصص انجام پروتز صورت گیرد، این جراحی با حداقل عوارض همراه است ولی ندرتاً ممکن است عوارضی همچون خون ریزی محل عمل، خون مُردگی، جا به جایی پروتز و عفونت ایجاد شود.
به غیر از عفونت معمولاً بقیه ی موارد قابل کنترل هستند.
در مورد عفونت باید پروتز خارج شود و در صورت لزوم چند ماه بعد دوباره اقدام به گذاشتن پروتز کرد.
جنس پروتز:
امروزه برای Augmentation یا افزایش برجستگی در نواحی مختلف بدن از جمله صورت، تنه و اندام ها از موادی به اصطلاح Blo Compatible یا سازگار با بدن استفاده می شود. این مواد از نظر واکنش بافتی خنثی هستند به این معنا که سیستم ایمنی بدن با آنها به عنوان جسم خارجی برخورد نکرده و در صدد دفع آنها برنمی آید.از طرفی بدن توانایی آنزیمی برای از بین بردن آنها را نداشته، در نتیجه این پروتزها اندازه، حجم و شکل خود را با گذشت زمان حفظ خواهند کرد. شایع ترین مادهای که برای ساخت پروتزهای داخلی به کار می رود، سیلیکون است البته از مواد دیگری مانند PTFE (کورتکس) ،پلیاتیلن یا مواد آکریلیک هم برای این منظور استفاده می شود که همه اینها را مواد آلوپلاستیک می نامند.
تکنیک عمل
از طریق داخل دهان برش کوچکی داده می شود و نسج نرم را از با از استخوان گونه بلند می کنیم و پروتز را در محل گذاشته و پس از ثابت کردن آن محل برش را بخیه می کنیم طبق شکل زیر.
نوع بیهوشی
این عمل تحت بیهوشی کامل یا نیمه بیهوشی قابل انجام است.
مدت زمان عمل
مدت زمان این عمل درحدود نیم تا یک ساعت می باشد.
میزان دوام و ماندگاری پروتز گونه
این یکی از سوالاتی است که مکررا پرسیده می شود ماندگاری پروتز گونه است. جواب آن این است: چندین دهه یا شاید برای همیشه. از آنجایی که پروتز در استخوان در زیر پوست قرار می گیرد، با یک پیچ ریز محکم می شود و ثابت باقی می ماند. برخلاف روش های لیفتینگ و تزریق چربی، پروتزهای گونه بخش دائمی استخوان های صورت شما می شوند. به خاطر داشته باشید که اگر چه اثربخشی این روش طولانی مدت است، پروتزدائمی را در هر زمان تحت بیهوشی موضعی به آسانی می توان جدا کرد.