متاسفانه بسیاری از افراد از عمل جراحی بینی خود نتایج رضایتبخشی نمیگیرند. در صورتی که عمل جراحی بینی به درستی و به خوبی انجام نشود میتواند به لحاظ ظاهری، نتایج ناخواستهای به همراه داشته باشد و ایجاد مشکلات تنفسی کند. بسیاری از بیماران برای انجام جراحی بینی ترمیمی یا جراحی مجدد بینی به متخصص جراحی بینی مراجعه میکنند تا نتایج ناخوشایند ظاهری و عملکردی عمل جراحی قبلی خود را (که توسط جراح دیگری انجام شده) اصلاح کنند.
[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#ed9788″]
حتی تحت نظر مراقبت پزشک متخصص نیز، باز هم ممکن است عمل جراحی شما با برخی عیوب جزئی همراه باشد، برای مثال تورفتگی بیش از حد پره بینی، بزرگ بودن و یا کوچک بودن نوک بینی. این نقایص جزئی میتوانند موجب عدم رضایت شما از ظاهرتان شده و اعتماد به نفس شما را کم کنند. اگر نمیتوانید کاملا از نتایج جراحی بینی قبلی خود راضی باشید و با آن کنار بیایید و میخواهید که اصلاحاتی در ظاهر یا عملکرد بینی خود ایجاد کنید، انجام جراحی ترمیمی بینی میتواند به شما کمک کند. اگر مایلید در مورد گزینهها و شرایط مختلف انجام جراحی ترمیمی بینی بیشتر مطلع شوید؛ متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی میتوانند طی جلسهی مشاوره دراینباره به شما کمک کنند تا بتوانید نهایتا به نتایج دلخواه خود دست یابید.
اگر فکر میکنید کاندیدای مناسبی برای انجام جراحی ترمیمی بینی هستید ، و نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید میتوانید با شمارههای شماره 02188334029 و 02188333259 تماس حاصل نمایید . همکاران ما در کلینیک رازی با ارائه مشاوره یا رزرو نوبت شما را راهنمایی خواهند کرد .[/alert]
[dopts id=”30″]
جراحی ترمیمی بینی به چه منظور انجام میشود؟
پزشکان معتقدند که بیماران به چند دلیل ممکن است به انجام جراحی ثانویه بینی نیاز داشته باشند:
- بهبودی و ریکاوری ناموفق پس از جراحی اولیه
- عدم تعامل موثر و درک متقابل صحیح بین بیمار و پزشک (پزشک به درستی متوجه خواستههای بیمار نشده و یا بیمار انتظارات غیر واقعبینانهای از نتایج جراحی دارد)
- خطاهای جراحی
پزشکان معتقدند، دلیل انجام حراحی ترمیمی بینی هرچیزی که باشد، هدف بیمار از انجام آن باید بهبود نتایج جراحی قبلی باشد و نه دست یافتن به ایدهالترین نتایج ظاهری و عملکردی. متخصصین جراحی بینی معتقدند بهترین نتایج جراحی ترمیمی بینی زمانی به دست میآید که پشتیبانی کافی در بینی ایجاد شود و ساختار بینی به نحوی تقویت شود که بیمار تا پایان عمر دچار هیچ مشکلی نشود.
متقاضی مناسب برای جراحی ترمیمی بینی
متقاضی مناسب برای انجام جراحی ترمیمی بینی کسانی هستند که قبلا جراحی زیبایی بینی را انجام داده اما از نتایج ظاهری و ساختاری آن رضایت ندارند. درست مانند سایر جراحیهای زیبایی صورت، لازم است که بیمار دارای سلامت عمومی قابل قبولی باشد و انتظارات واقعبینانهای از نتایج جراحی داشته باشند. بیماران معمولا به خاطر عدم رضایت از موارد زیر خواهان انجام جراحی ترمیمی بینی هستند:
- صاف شدن بیش از حد نوک بینی
- عدم تقارن در بینی
- نمایان شدن بیش از حد سوراخهای بینی (بینی خوکی)
- کج شدن بینی
- قوز روی بینی
- بزرگ بودن بینی (به طور دائم بعد از رفع تورم)
- عدم تقارن ظاهر بینی با چانه و سایر اجزای صورت
- تورفتگی کنارههای بینی (حالت نیشگون گرفتهی بینی)
- بالا بودن بیش از حد نوک بینی
- شکل غیرطبیعی نوک بینی
- ایجاد برآمدگی غیرطبیعی در نوک بینی
- عدم تقارن شکل سوراخهای بینی
- مشکلات تنفسی دائمی
- افتادگی راه هوایی بینی
- عدم بهبودی زخمهای جراحی به نحو مناسب
مشاوره
جلسهی مشاوره با جراح بینی یکی از مهمترین قسمتها در روند انجام جراحی ترمیمی بینی است. طی جلسهی مشاورهی کامل و جامعی که با جراح دارید، جراح، بینی شما را ارزیابی میکند و سوالاتی از شما میپرسد تا علت عدم رضایت شما از نتایج جراحی و علت بروز مشکل را متوجه شود. هدف جراح از انجام جراحی ترمیمی بینی این است که نتایج جراحی کاملا متعادل، طبیعی و زیبا باشد.
اگر دلیل شما برای درخواست انجام جراحی ترمیمی، شکل ظاهری بینی باشد، جراح در مورد نتایج مورد انتظار شما سوال میکند و سعی میکند دقیقا متوجه شود که با چیزی در ظاهر فعلی بینی خود مشکل دارید و در نظر دارید بینی شما به چه نحوی بهبود پیدا کند.
اگر دلیل شما برای درخواست انجام جراحی ترمیمی، مشکلات تنفسی باشد، جراح، بینی شما را برای تشخیص وجود هر گونه گرفتگی و علت آن، معاینه میکند. مواردی که در ادامه آمده، علل شایع مشکلات تنفسی هستند:
- انحراف تیغهی بینی
- گرفتگی در ناحیه پرههای بینی
- گرفتگی در راههای هوایی
هدف شما از انجام جراحی، چه بهبود ساختاری یا ظاهری بینی باشد، جراح با شما در مورد نتایج جراحی ترمیمی بینی صحبت میکندتا بتوانید یک برنامهی درمانی واقعبینانه برای بهبود وضعیت بینی خود داشته باشد. هدف جراح این است که بهترین گزینههای واقع بینانه از انجام جراحی ترمیم بینی را در اختیار بیمار قرار دهد تا بیمار بتواند به بهترین نتایج دلخواه خود دست یابد.
چگونگی انجام عمل
جراحی ترمیمی بینی معمولا تحت بیهوشی عمومی یا تزریق آرامبخش انجام میشود. درست مانند جراحی اولیه بینی، جراحی ترمیمی نیز ممکن است به روش بسته یا باز انجام شود. در روش جراحی بسته، برشهای جراحی در داخل بینی و در روش باز، برشهای جراحی روی تیغهای که بین دو سوراخ بینی قرار دارد، زده میشود. سپس پوست بینی از روی استخوان و غضروف کنار زده میشود و قسمتهای که باید برداشته شوند بریده شده، قسمتهایی از غضروف بینی جابهجا شده و حتی در صورت نیاز ممکن است قسمتهایی اضافه شوند.
پانسمان و گچ بینی که برای کنترل تورم بینی و حفظ حالت آن گذاشته شدهاند، در حدود یک هفته پس از جراحی برداشته میشود. بیمارانی که تحت جراحی ترمیمی بینی قرار میگیرند معمولا درد و کبودی کمتری را نسبت به جراحی اولیه تجربه میکنند. کبودی ایجاد شده، طی 10 روز پس از جراحی برطرف میشود و تورم بینی نیز به تدریج کم و کمتر خواهد شد. هرچند بخش بسیار زیادی از تورم بینی طی یک هفتهی اول پس از جراحی برطرف میشود، اما فروکش کردن کامل باقی ماندهی تورم ممکن است چند ماه (تا سقف یکسال) طول بکشد.
ریکاوری
ریکاوری پس از جراحی ترمیمی بینی بین 1 تا 2 هفته زمان میبرد. میزان تورم پس از جراحی ترمیمی بینی، در مقایسه با جراحی اولیه، ممکن است بیشتر باشد و برطرف شدن کامل تورم ممکن است تا یک سال زمان ببرد. گچ بینی تا یک هفته روی بینی میماند و در صورت وجود کبودی، برطرف شدن ان 10 روز طول میکشد. بیمار 3 هفته پس از جراحی میتواند به انجام ورزشهای پرفشار بپردازد، اما ورزشهای سبک و کمفشار را میتوان قبل از این زمان انجام داد.
پرسشهای متداول
چه مدت پس از جراحی اولیه بینی، میتوانم جراحی ترمیمی را انجام دهم؟
معمولا با گذشت یک سال پس از جراحی اول بینی میتوان جراحی ترمیمی را انجام داد.
نتایج نهایی جراحی ترمیمی بینی چه زمانی مشخص میشود؟
معمولا بهبودی بینی بعد از جراحی ترمیمی، نسبت به جراحی اولیه، با روند کندتری صورت میگیرد. بعداز گذشت چند ماه، بیمار میتواند تخمین خوبی از نتایج نهایی جراحی داشته باشد. نتایج نهایی جراحی که نشان دهندهی بهترین وضعیت بینی هستند، 1 سال پس از جراحی و با برطرف شدن کامل تورم بینی، مشخص میشوند.
آیا جراحی ترمیمی بینی به بهبود تنفس از بینی کمک میکند؟
جراحی ترمیمی بینی می میتواند تنفس از راه بینی را بهبود دهد و مشکل گرفتگی بینی را برطرف کند. جراح شما میتواند از تکنیکهایی برای باز کردن راه هوایی بینی استفاده کند تا شما بتوانید به راحتی با بینی خود نفس بکشید. البته بیمار نمیتواند بلافاصله بعد از جراحی بینی، شاهد بهبود تنفس خود باشد، چرا که بعد از انجام جراحی داخل بینی کاملا متورم است که این موضوع موجب اختلال در تنفس بیمار میشود. با کاهش تدریجی این تورم طی چند هفتهی پس از جراحی، بیمار شاهد بهبود تدریجی تنفس خود خواهد بود.
چه مدت بعد از انجام جراحی میتوانم عینک بزنم؟
به طور عادی، شما تا مدتی پس از انجام جراحی نمیتوانید از عینک استفاده کنید چرا که استفاده از عینک طی روزهای اول بعد از جراحی میتواند باعث ایجاد فرورفتگی در بینی یا انحراف بینی شود. تنها در صورتی میتوانید طی هفتهی اول پس از جراحی از عینک استفاده کنید که عینک روی گچ یا اتل بینی قرار داده شود. بعد از برداشتن گچ، بیماران برای استفاده از عینک چند گزینه پیش رو دارند:
- می توان با ظرافت عینک را کمی به پیشانی چسباند تا وزن عینک بر روی بینی فشار نیاورد.
- می توان عینک را روی یک حلقهی مخصوص که دور سر قرار داده شده، گذاشت تا عینک تماسی با بینی نداشته باشد.
- بیمار میتواند گچ بینی خود را نگه دارد تا بتواند عینک خود را روی گچ بینی قرار دهد.
4 هفته پس از جراحی بیماران میتوانند عینکهای سبک را استفاده کنند. اما تا 6 هفته پس از جراحی بیماران نباید از عینکهای معمولی و سنگین استفاده کنند.
بعد از جراحی ترمیمی بینی چطور باید بخوابم؟
ورم بینی بعد از انجام جراحی، فقط یک مشکل ظاهری نیست بلکه میتواند برای بیمار ایجاد ناراحتی کند و موجب میشود که بیمار حس کند بینی او کاملا گرفته است. بالا نگه داشتن سر در سطحی بالاتر از سطح قلب، طی 2 الی 3 روز پس از جراحی به کاهش تورم بینی کمک میکند. زمانی که میخواهید بخوابید میتوانید چند پشتی زیر سر و کمر خود بگذارید و یا روی یک صندلی راحتی بخوابید تا سر شما بالا باشد.
هزینه
هزینهی انجام جراحی ترمیمی بینی برای هر یک از بیماران متفاوت است. هزینههای مربوط به جراحی ترمیمی بینی به عوامل مختلفی مانند مشکل خاص هر بیمار، شرایط و نیازمندیهای بیمار وهدف او از انجام جراحی بستگی دارد. طی جلسهی مشاورهای که با پزشک متخصص دارید، میتوانید در مورد تخمین هزینهی جراحی با او صحبت کنید.