پیوند موعمل جراحی است که به صورت سرپایی و با بیحسی موضعی انجام می شود.در این عمل یک نوار باریک از ناحیه پشت سر برداشته شده و به واحدهای فولیکولی تقسیم شده و در قسمت جلوی سر کاشته می شود. کاشت مو عمل زیبایی است و بیمه ها مخارج آن را پوشش نمی دهند. هزینه کاشت مو بسته به سابقه کاری و مهارت پزشک معالج و محلی که در آن جراحی را انجام می دهد متفاوت است .هزینه ای که از بیمار دریافت می شود شامل دستمزد پزشک ، هزینه کلینیک و هزینه داروها و لوازم مصرفی است. هزینه کاشت مو بسته به روش عمل ، تعداد جلسات و تعداد گرافت ها متغیر است.در نظر داشته باشید که وقتی شما زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو قرار می گیرید آسودگی خاطر شما از کیفیت عمل و نهایتا رضایت شما از نتیجه عمل، بسیار بسیارمهم تر از مبلغی است که پرداخت می کنید. هر چند هزینه اولیه کاشت مو در ظاهر زیاداست ولی مطمئناً این هزینه در قبال آنچه بدست می آورید (زیبایی ، جوانی ، اعتماد به نفس و پیشرفت در کار و زندگی) اندک است. به روش جدید یک عمل راحت، قابل پیش بینی و نتایج آن مورد رضایت اکثر بیماران می باشد.هر چند که این عمل بسیار ساده و بی خطر می باشد ولی رعایت کامل نکات ایمنی به منظور حفظ سلامت بیمار و رسیدن به بالا ترین درصد رشد موهای کاشته شده در الویت قرار می گیرد.عمل درمکانی انجام می شود که تجهیزات جراحی آن کامل بوده و علایم حیاتی بیمار مرتب کنترل میشود.به دلیل ظرافت زیاد عمل و بالا بردن سرعت،این کار توسط یک تیم چند نفره انجام میشود.عمل کاشت مو4 تا 6 ساعت طول می کشد و بیماردر این مدت برای خوردن و آشامیدن میان وعده ساده ممنوعیتی ندارد.
عوامل ریزش مو
1- ریزش موی ارثی
ریزش موهای ارثی یکی از دلایل رایج ریزش موی سر است. این مشکلی است که ممکن است فرد، ژن آن را از پدر یا مادر خود دریافت کند.
2- کم کاری غده تیروئید
میلیون ها نفر که بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند از بیماری های تیروئید رنج می برند. هنگامی که بدن شما خیلی کم هورمون تیروئید را ترشح کند، گفته می شود که دچار کم کاری غده تیروئید هستید. تیروئید هورمونی است که مسوول متابولیسم بدن، ضربان قلب و حالت های روحی انسان است. اگر بدن تیروئید زیادی تولید کند، پرکاری غده تیروئید دارید. هورمون تیروئید مسوول همه چیز در بدن از مصرف اکسیژن بدن گرفته تا رشد مو، پوست و ناخن ها است. وقتی این هورمون به اندازه کافی و درست در بدن ترشح نشود شما شاهد تغییراتی در بدن خود خواهید بود.
3- لوپوس (زخم پوستی)
لوپوس نوعی بیماری مزمن خود ایمن است که خود سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم آسیب می رساند. حدود 1.5 میلیون نفر از مردم دنیا به این بیماری دچا هستند و بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند که در طول سال های باروری تحت تاثیر این بیماری قرار دارند.
4- کمبود آهن
خانم هایی که پریودهای سخت دارند یا غذاهای آهن دار مصرف نمی کنند ممکن است در خطر کمبود آهن قرار داشته باشند. کمبود آهن منجر به کم شدن سلول های قرمزخونی می شود. گلبول های قرمز خون مسئول حمل اکسیژن و هموگولوبین هستند و انرژی لازم را به انسان می رسانند.
5 – رسیدگی بیش ازحد به موها
بیش ازحد شامپو کردن، حالت دادن، سشوار کشیدن، رنگ کردن، کراتینه کردن و .. به موها آسیب می رسانند. حرارت و مواد شیمیایی به موها آسیب می رسانند و باعث شکستن و ریزش موها می شوند.
روش FIT
یکی از بهترین روشهای کاشت مو می باشد و تفاوتش با FUT فقط در نحوه برداشت فولیکول از نواحی دهنده می باشد و مابقی مراحل کاشت همانند روش FUT است.در این روش با بی حسی موضعی و شرایط کاملا استریل فولیکول های مو به طور مجزا با ابزار خاصی که کمتر از یک میلی متر قطر دارد برداشت شده و در نواحی بدون مو کاشته می شود .با توجه به توضیحات فوق ممکن است این سوال در ذهن شما بوجود آید که کدام روش بهتر است FIT یا FUT؟ لازم به ذکر است که که هر دو روش جزو بهترین روشهای کاشت موی طبیعی محسوب می شوند و هر کدام معایب و محاسن خاص خودشان را دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می نمایم .
مزایایی روش FIT
در روش FIT چون برداشت ها به صورت پراکنده است لذا نیازی به بخیه زدن پوست نیست و زخمهای ناشی از برداشت فولیکول مو در طول یک هفته ترمیم می شود. درروشFIT چون برداشتها به صورت پراکنده و از نقاط مختلف سر انجام می شود لذا طی جلسات متعدد می توان تعداد بیشتری گرافت برداشت.درروشFIT علاوه بر فولیکول های سر می توان از نواحی مختلف بدن ( سینه ، پشت ، دست و پا ) نیز فولیکول برداشت.
معایب روش FIT
درروشFIT با توجه به درآوردن فولیکول موها بدون روش جراحی و اینکه به هنگام خارج کردن گرافت ها ریشه موها قابل روئیت نیست احتمال آسیب دیدگی پیاز موها وجود دارد و حدود 40% از گرافت های کاشته شده رشد نخواهند کرد در حالی که در روش FUT نزدیک به 100% گرافتها رشد خواهند کرد. درروش FIT کل موهای سر می بایست کوتاه بشود در حالی که در روش FUT فقط موهای ناحیه کاشت کوتاه می گردد . طولانی بودن مدت زمان عمل FIT نسبت به FUT که درFUT این مدت 7- 5 ساعت و در حالی که در روش FIT این مدت بین 10-7 ساعت بطول می انجامد .
مراقبتهای بعد از کاشت مو
– بعد از کاشت مو لازم است نکات مهمی در خصوص مصرف دارو ،شستن سر و زمان مراجعه به بیمارآموزش داده شود.
– روز بعد از عمل به منظور برداشتن پانسمان و کنترل بعد از عمل به پزشک خود مراجعه کنید.
– بایستی به مدت 5 روز، دو مرتبه(صبح و بعدازظهر) سر خود را با محلول رقیق شده آب اکسیژنه شستشو دهید.
– درحمام جهت شستشو مخلوط شامپو بچه و بتادین را به مدت چندین دقیقه روی سر بگذارید و بعد به آرامی آب را روی سر بریزید. تاکید می شود با حرکت ماساژی و چرخشی سر را نشوئید. به مدت دو هفته زیر دوش مستقیم نروید.
– از شستن سر با آب خیلی سرد یا خیلی گرم پرهیز کنید.
– دو هفته بعد از عمل (14-10 روز بعد از عمل) به منظور کشیدن بخیه های پشت سرتان به پزشک خود مراجعه کنید.
– جهت حفاظت بیشتر سعی شود 8-6 هفته بعد از عمل از شنا کردن و انجام ورزشهای سنگین مخصوصا ورزشهای رزمی پرهیز کنید.
هزینه
کاشت مو عمل زیبایی است و بیمه ها مخارج آن را پوشش نمی دهند.هزینه عمل بسته به سابقه کاری و مهارت پزشک معالج و محلی که در آن جراحی را انجام می دهد متفاوت است .هزینه ای که از بیمار دریافت می شود شامل دستمزد پزشک ، هزینه کلینیک و هزینه داروها و لوازم مصرفی است. هزینه کاشت مو بسته به روش عمل ، تعداد جلسات و تعداد گرافت ها متغیر است.در نظر داشته باشید که وقتی شما زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو قرار می گیرید آسودگی خاطر شما از کیفیت عمل و نهایتا رضایت شما از نتیجه عمل، بسیار بسیارمهم تر از مبلغی است که پرداخت می کنید. هر چند هزینه اولیه کاشت مو در ظاهر زیاداست ولی مطمئناً این هزینه در قبال آنچه بدست می آورید (زیبایی ، جوانی ، اعتماد به نفس و پیشرفت در کار و زندگی) اندک است.