درمان جای جوش با لیزر

a3.jpg47

داشتن چنین پوستی، تاثیر زیادی در کاهش اعتماد به نفس هر جوانی خواهد داشت، این اثرات روانی منفی به حدی آزاردهنده است که بسیاری افراد حاضرند برای از بین بردن جای جوش  به خصوص در ناحیه صورت، تن به روش های سخت و پرهزینه بدهند تا شاید رویای داشتن پوستی صاف و زیبا را به واقعیت تبدیل کنند. از بین بردن آثارآکنه در حقیقت کمی سخت تر از، از درمان جوش صورت است. در حالی که بنا به گفته متخصصان پوست نه تنها درمان جای جوش نسبی است، بلکه رسیدن به نتیجه مطلوب درمانی به عمق فرورفتگی، میزان بازسازی پوست شخص و البته انتخاب درمان مناسب بستگی دارد.جای جوش اگر به معنای ایجاد فرورفتگی در پوست باشد، به هیچ وجه و در هیچ شرایطی صددرصد درمان نمی شود، بلکه تنها می توان با بهره گیری از یکی از روش های نوین درمانی، شدت و آثار منفی آن را کاهش داد.معمولا جوش های بزرگ و چرکی آثاری از خود بر پوست به جا می گذارد، می گوید: البته باقی ماندن جای جوش به چند عامل بستگی دارد که یکی زمینه های ژنتیک پوست برای ترمیم و بازسازی است که در برخی افراد، این زمینه بسیار ضعیف است.ازسوی دیگر دست کاری زیاد و فشار دادن جوش های چرکی به باقی ماندن جای آنها روی پوست منجرمی شود، پس توصیه می شود که در هر شرایطی از دستکاری جوش ها پرهیز شود.

عوامل ایجاد جوش

پاک کننده ها: اگرعادت استفاده از پاک کننده های صورت را دارید، سعی کنید محصولی را انتخاب کنید که دارای موادی باشد که کم تر به پوستتان آسیب برساند. زیرا برخی از این مواد که در این محصولات استفاده شده اند، سبب بوجود آوردن جوش می شوند.

کنترل هورمون ها: بسیاری از قرص های بارداری ، سبب بوجود آوردن جوش و آکنه می شوند. زیرا اینگونه قرص ها باعث تغییر و به هم ریختن هورمون ها می شوند. سعی کنید با پزشک خود مشورت کنید تا قرصی را به شما پیشنهاد دهد ، که کمتر باعث این تغییرات هورمونی شود.

عرق: این اصطکاک و یا مالش بین پوست بدن شما و لباس ها و پارچه ها باعث ریزش عرق می شود. که یک زمینه ایده ال برای پرورش باکتری است.و همین عامل موجب بروز جوش در این محل میشود پس سعی کنید همیشه از این امر جلوگیری کنید.

آلودگی: ممکن است در محلی که کار می کنید، تماس زیادی با مواد شیمیایی داشته باشید. برخی محیط های کاری این چنین هستند و باعث بوجود آمدن جوش و آکنه می شوند.

عوامل پیشگیری

-روکش بالش

پپوست صورت شما هر شب به مدت ۸ ساعت با روکش بالش در تماس است و بنابراین شست و شوی صورت و تمیز بودن روکش بالش باید اهمیت مشابهی داشته باشد.هرهفته شستن و یا تعویض روکش بالش برای جلوگیری از تماس پوست صورت با کثیفی،باکتری،خاک،چربی ترشح شده از موها و لوازم آرایشی لازم است زیرا در جلوگیری از تاثیر عوامل بروز آکنه نقش دارد.

– تلفن همراه

تلفن همراه نیز همانند روکش بالش شاید به نظرتاثیری در بروز آکنه نداشته باشد اما در واقع تلفن همراه شیئی است که در طول روز با صورت ما در تماس است. آلودگی دست، خاک و ته مانده غذا همه در گوشی تلفن همراه جمع و بلافاصله به صورت منتقل می شود. با استفاده از دستمال ضدباکتری تلفن همراه را تمیز کنید.

– افراط در تمیزی پوست

درست است که رسیدگی روزانه به آکنه وسوسه انگیز است اما لازم است پوست و منفذهای آن را کمی به حال خود بگذارید،زیرا رسیدگی بیش از حد به پوست و خشک شدن آن باعث می شود پوست برای جبران خشکی،چربی بیش از حد تولید کند و بنابراین آکنه بیشتری ایجاد می شود.بنابراین پاک سازی را به هفته ای ۲ بار کاهش دهید.

– از لوازم شخصی و بهداشتی خوب مراقبت کنید

این لوازم به طور روزانه با صورت در تماس اند و هنگامی که بدون استفاده می مانند محل مناسبی برای رشد میکروب ها می شوند.لوازم آرایشی را از قبیل برس، اسفنج و… حداقل هفته ای یک بار با شامپوی بچه بشویید.

لیزر فراکشنال

این لیزرعلاوه بر درمان جای جوش صورت و ناهمواری ها یا چاله های فرو رفته درسطح  پوست صورت ، لک جای جوش یا جوشگاه های پوستی در درمان پیری پوست خصوصا شلی پوست، ترک بارداری و چروک های دور چشم و دوردهان هم کاملا موثر است حدودا ۱۵سال قبل لیزر  Co2 معمولی برای مشکلات فوق استفاده می شد ولی درعمل طولاني بودن زمان التیام بخشي پوست كه گاهي به ۳ تا ۴ هفته می رسید و در اين مدت پوست بايد پانسمان می شد و قرمزی پوست که گاه ۴ تا ۶ ماه به طول  مي انجامید.عوارض بعد از لیزر فراکشنال بسیارکم است و زخم بسیارسطحی بعد از این  لیزر بسرعت طی ۳ تا ۵  روز و قرمزی بعد از ان هم  حداکثر بعد ازدوتا چهارهفته بهبود می یابد و  شخصی که لیزر شده براحتی میتواند به فعالییت های روزمره و خارج منزل خود براحتی  و بدون نگرانی ادامه دهد مکانیسم این لیزر بدین صورت است که ( به جای تابیدن نور لیزر با شعاع بزرک در  لیزرهای قدیمی ) ستون های از نور لیزربا شعاع هایی بسیار باریک درحد میکرون بر روی سطح  پوست تابیده میشود لذا مناطقی از سطح  پوست ( اپیدرم )عملا سالم می ماند و از همین مناطق  اشعه نخورده یا سالم هست که ترمیم پوست  بسرعت  انجام میشود در واقع د این نوع لیزرمناطقی از سطح پوست اسیب نمی بیند  و بیشترین نور تابیده شده از این نوع لیزروارد درم  ( با عمق نفوذ حدودا یک تا دو میلی متر )یعنی همان لایه میانی  پوست می شود یعنی درست جایی  که باید لیزر انجا اثر کند تا بتواند مشکلات فوق را بهبود بخشد چرا که علت اصلی مشکلات فوق خرابی  لایه میانی پوست یا همان درم می باشد بطوریکه  کلاژن پوست در این ناحیه قرار دارد و تابیدن نور این لیزردراین ناحیه باعث تشکیل کلاژن های جدید میشود و بتدریج طی ۲تا ۴ ماه چروک های  پوست کاهش  قابل  ملاحظه ای پیدا میکند و  پوست از حالت شلی و افتادگی در می  اید و عمق    چاله ها و اسکارهای بعد از اکنه یا جوش ویا بعد از عمل ( جای بخیه ) بهبودی قابل  ملاحظه ای پیدا میکند .

آخرین مقالات