کاشت مو در آقایان

hair-loss-treatment-for-men-345x230

علت ریزش موی مردانه

معمولا بیشتر متخصصان هرچه درباره موها، بهداشت و سلامت آنها گفته‌اند، خانم‌ها را مخاطب خود قرار داده‌اند و توصیه‌هایی برای آنها داشته‌اند. در این مطلب سعی کرده‌ایم مهم‌ترین مسایل مربوط به بهداشت و سلامت موهای آقایان را به صورت موشکافانه مورد بررسی قرار دهیم تا کمکی در این زمینه به آقایان کرده باشیم.

اولین نکته‌ای که آقایان باید به آن توجه داشته باشند، بهداشت و شستشوی موهاست. موها به ۲گروه خشک و چرب، تقسیم‌ می‌شوند اما از آنجا که میزان هورمون‌های مردانه در بدن آقایان، بسیار بیشتر از خانم‌هاست، تقریبا بیشتر مردها موهای چربی دارند یا موهای آنها خیلی زودتر از موهای خانم‌ها پس از استحمام، دوباره چرب می‌شوند.

ریزش مو هم به دلیل مسایل هورمونی و ژنتیکی در آقایان بیشتر از خانم‌هاست. با این حساب، از یک طرف توصیه می‌شود آقایان موهای خود را مرتب شستشو دهند تا ظاهری چرب و کثیف پیدا نکنند و از طرف دیگر برای پیشگیری از تشدید ریزش موها توصیه می‌شود آقایان هنگام شامپو زدن، موهای خود را به شدت و با ضربه‌های شدید انگشتان، ماساژ ندهند و نمالند. موهای کوتاه مردانه باید با مقدار کمی شامپو و ماساژ ملایم موها شسته شود.

معمولا موهای آقایان بیشتر از خانم‌ها در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دارد. نور آفتاب می‌تواند به مرور زمان باعث تغییر رنگ و خشک شدن موها شود. به همین دلیل اگر آقایان مجبورند ساعت‌های زیادی از روز را زیر نور آفتاب بگذرانند، حتما باید از کلاه‌های راحت، سبک و لبه‌دار استفاده کنند.

کاشت مو در آقایان

دراین قسمت انواع روش های جراحی ترمیم پوست سر و كاشت مو قرار دارند. با پیشرفت های سال های اخیر در تکنیک های پیوند موی طبیعی در حال حاضر کمتر از روش های جراحی قدیمی مانند جمع کردن پوست سر و غیره استفاده شده و امروزه می توان ادعا کرد که:

بهترین روش ترمیم در طاسی با طرح مردانه در خانم ها و آقایان استفاده از کاشت موی طبیعی است که اگر اینکار توسط متخصصین پوست باصلاحیت و دارای تجربه علمی و عملی انجام شود، نتایج بسیار درخشان و فوق العاده ای به همراه خواهد داشت.پیوند موی مو روشی جهت انتقال مو از منطقه پر پشت به منطقه کم پشت است.

متقاضیان پیوند مو

در افرادی که ریزش مو در آنها کامل باشد می توان پیوند مو انجام داد. اما در مواردی که کمتر از 50درصد از موها ریخته اند با روش های غیرجراحی مانند مزوتراپی PRP  و روش های دارویی می توان ریزش مو را درمان کرد. اما در مواردی که ریزش زیاد و کامل است و حجم زیادی از مو از بین رفته است فرد می تواند از کاندیدای مناسبی برای این جراحی باشد . ضمن اینکه در مواردی که فرد دچار ریزش هورمونی یا ژنتیکی است و یا در مواردی که در اثر بیماری مو ریزش پیدا کرده و دوباره رویش نیافته است می توان از پیوند مو بهره برد. در برخی از بیماران ممکن است در سنین جوانی ریزش زیاد باشد اما در برخی نیز ریزش تدریجی است اما در نهایت بیمار به دلیل از دست دادن بخش عمده ای از موهای خود مجبور به کاشت مو می شود. باید به این موضوع هم اشاره کنم که برای کاشت از قسمت پس سر استفاده می شود بنابراین هرچقدر این قسمت پر پشت تر باشد عمل موفقتر است. از این رو بیمارانی که متقاضی این عمل هستند بهتر است قبل از گسترش طاسی به این کار اقدام کنند.

روش های کاشت مو

تا کنون دو روش عمده در کاشت مو مورد توجه و استفاده بوده است. یکی روش برداشت نواری که نواری از قسمت مودار پس سر برداشته می شود و پوست به همراه موهای آن در زیر میکروسکوپ ریز ریز شده و به واحدهای تشکیل دهنده مو تقسیم می شود و به صورت مرتب در سوراخ هایی که در جلوی سر ایجاد می شود کاشته خواهد شد. این روش راFUT  می گویند. در روش دوم کهFIT  نامیده می شود هر تار مو از پس سر خارج و بعد از تنظیم در جلوی سر کاشته می شود.

اما در روش جدید که کاشت مو به روش safer مشهور بوده با دستگاه MATCK) (HAIR PUNCH   موهای زنده و قابل رشد به صورت اتوماتیک از قسمت پس سر برداشته می شود. قسمت برداشت این دستگاه مبتنی بر استفاده از ابزاری در حال چرخش و مکش است که بدون سوراخ کردن پوست، 2تا 3 میلی متر در پوست فرو می رود و ریشه و ساقه مو را برداشته و با فشار منفی به مخزن جمع آوری ویژه ای می کشد. موهای برداشته شده جمع آوری شده پس از تنظیم برای هر منطقه توسط ابزار مخصوص در جلوی سر کاشته می شود.

امروزه دو تکنیک شناخته‌شده برای کاشت مو وجود دارد که عبارت‌اند از تکنیک‌های FUT و FIT. تفاوت اصلی این دو روش در نحوه برداشت واحدهای فولیکولی از ناحیه اهداکننده است. تعداد گرافت‌های مورد نیاز برای پوشش دادن یک سطح طاس را الگوی طاسی مشخص می‌کند. هر یک از این تکنیک‌ها معایب و مزایای خود را دارند، بااین‌حال پیش از انتخاب تکنیک مورد استفاده باید نحوه برداشت گرافت و تأثیر آن بر ناحیه اهداکننده که تفاوت اصلی این دو روش است، مد نظر قرار داده شود.

پیش از جراحی در روش کاشت موی ترکیبی باید اطمینان حاصل شود که نواحی اهدا و دریافت‌کننده سطح مناسبی از خصوصیات مورد نیاز را دارا هستند؛ ناحیه اهداکننده باید دارای تراکم مو و انعطاف‌پذیری مناسبی بوده و هیچ‌گونه جای زخمی نداشته باشد و ناحیه دریافت‌کننده نیز هرگز ترمیم نشده یا معیوب نباشد. اگر طاسی گسترده باشد، برای پوشش ناحیه طاس به گرافت‌های زیادی نیاز است. هر چه سطح ناحیه طاس بزرگ‌تر باشد، درمان تمامی آن ناحیه در یک جلسه دشوارتر خواهد بود.

یکی از گزینه‌ها این است ناحیه طاس در طول چند جلسه درمان شود، که در این حالت می‌توان کار را با خط رویش موی جلوی سر شروع کرد و در ادامه یک سوم جلویی پوست سر و بخش میانی و بعداً فرق سر را درمان کرد. برای این کار، بسته به تکنیک مورد استفاده، به 2 تا 5 جلسه درمان نیاز خواهد بود.‌ یا می‌توان با ترکیب تکنیک‌های FIT و FUT تعداد گرافت‌های پیوند داده شده در یک جلسه را به حداکثر ممکن رساند؛ که با این کار احتمالاً بتوان کل درمان را در یک جلسه انجام داد.

این روش چه مزیتی نسبت به روش های گذشته دارد؟

در روشSafer سرعت کار بالاتر و زمان عمل هم کمتر است. ضمن اینکه خونریزی و برش از پس سر صورت نمی گیرد و با بی حسی موضعی در مطب قابل انجام است. پس از عمل هم بیمار دچار آسیب دائمی پس سر و یا کبودی صورت نمی شود. در این روش موهای کاشته شده دائمی است البته در روش های قبل نیز به همین صورت بود اما در روش جدید میزان موهای قابل حیات نسبت به قبل بیشتر است و 95درصد از موهای برداشته شده قابل استفاده است و موها پس از کاشت تراکم و حجم مناسبی دارند. در حالی که در روش های قبلی به دلیل محدودیت های تکنیکی موها تراکم خوبی نداشت. در روش های قبلی در هر سانتیمتر مربع از سر 30تا35تار مو کاشته می شد اما در روش جدید 50تا60 تار مو کاشته می شود.

یکی از مزیت های کاشت مو به روشSafer  از بین نرفتن بانک مو است. در روش برداشت نواری موهای آن قسمت از پس سر که برداشته می شد از بین می رفت اما در روش جدید بانک مو آسیب نمی بیند. در این روش امکان تکرار کاشت وجود دارد. حتی برخی از افرادی که پیش از این از روش نواری استفاده کرده اند بار دیگر می توانند از این روش استفاده کنند.

نتایج درمان

در روش جدید بر خلاف روش های قبلی بیمار بیش از یک روز نیاز به استراحت ندارد. از پانسمان استفاده نمی شود و فرد می تواند به کار بازگردد به شرط اینکه از کلاه استفاده کند تا قسمت برداشت مو دچار آسیب نشود. در این روش بعد از گذشت 7تا10 روز از برداشت و کاشت، پس سر ترمیم می یابد. جای برداشت به شکل سوراخ یا برش جراحی ندارد و چون عمق نفوذ دستگاه کم است نمای طبیعی سر حفظ می شود. موها نیز بلافاصله پس از اتمام کار شروع به رشد می کنند. این رشد تا 30 الی 40 روز ادامه دارد و پس از آن به طور موقت وارد فاز ریزش می شود که 6تا9 ماه به طول می انجامد. اما در ماه سوم پس از کاشت مجددا موها رشد می کنند و هر ماه 10درصد به تراکم موها افزوده می شود که بعد از 9تا12 ماه تراکم کامل خواهد شد. جنس موها نیز کاملا طبیعی و از جنس موهای پشت سر خواهد بود.

مراقبت های بعد از عمل

بیمار پس از عمل، یك داوری مسكن ملایم دریافت می‌كند. طی 2 تا 3 روز پس از کاشت مو، بیمار باید در وضعیت 45 درجه بخوابد تا احتمال تورم پس از عمل كمتر شود. روی هر كدام از گرافت‌ها، دلمه‌ای بسته می‌شود كه حداكثر طی 10 تا 14 روز پس از عمل می‌افتد.

ممكن است تعدادی از موهای پیوند شده در ابتدا ریزش داشته باشند، ولی چون پیاز مو زنده و سالم است پس از طی یك دوره سكون 3 تا 4 ماهه، شروع به رشد می‌كنند و تا ماه هشتم رویش موها كامل می‌شود و چون موهای پیوند شده تحت تاثیر آنزیم 5 آلفا ردوكتاز نیستند، به هیچ وجه تا آخر عمر ریزش ندارند.

هزینه

هزینه کاشت مو مشابه سایر روش های درمانی با توجه به شرایط تغییر می کند. قیمت و هزینه کاشت مو با توجه به مدت زمان لازم برای درمان، مقدار موی کاشته شده و ناحیه تحت درمان متغیر است.

کاشت موی طبیعی به روش ترکیبی، عوارضی ندارد و در مدت زمان کوتاه می تواند چهره شما را جوانتر و شاداب تر جلوه دهد. استفاده از روش کاشت موی ترکیبی مزایای هر دو روش FUT و FIT را دارا می باشد. نتیجه این روش موهایی پر پشت و با ظاهر طبیعی برای افراد می باشد.

آخرین مقالات