خروپف شبانه

بسیاری از بیماران که ازخروپف شبانه رنج می برند، از درمان قطعی آن نا امید هستند اما باور کنید این درمان ناممکن نیست . بسته به علت خرخر درمان آن هم متفاوت خواهد بود. طبیعی است برای کسی که دارای اضافه وزن است کاهش وزن بسیار سودمند خواهد بود. اگر خرخر با وقفه تنفسی همراه نباشد با اقدامات ساده به میزان زیادی می توان از شدت آن کاست، ولی اگر خرخر شدید باشد و با وقفه تنفسی نیز همراه باشد معمولا با این مراقبت ها مشکلات برطرف نمی شود و ممکن است نیاز به جراحی باشد.
اقداماتی را که در موارد خرخر خفیف به بیماران توصیه می کنیم به شرح زیر است:
اگر بیمار دچار اضافه وزن است در جهت کاهش وزن خود اقدام کند.
● ترک مصرف سیگار

khoropof
نحوه تشخیص خروپف

1- معمولا شرح حال بیمار به اندازه کافی گویاست، یعنی بیمار به مطب مراجعه می کند و خواستار برطرف شدن خرخرش می شود.
2- وزن بیمار: وقتی فردی چاق با گردن کوتاه و سن بالای 50 سال برای مشکل خرخر مراجعه می کند، در معاینه اولیه تا حدی زیادی می توان علت خرخر را تشخیص داد.
3- معاینه داخل بینی نیز بسیار کمک می کند. اگر عوامل انسدادی وجود داشته باشند، مشخص می شود. گاهی اوقات لازم است به غیر از معاینه ساده از روش های تشخیصی مثل آندوسکوپی نیز استفاده کنیم، زیرا در معاینه با ابزار ساده ممکن است قسمت های عقبی و خلفی بینی را نتوان به وضوح دید، ولی با آندوسکوپی به راحتی قسمت های خلفی و انتهای بینی را می توان معاینه کرد.
4- استفاده از عکسبرداری های مختلف نیز کمک کننده خواهد بود، از جمله عکس ساده که می تواند بزرگی لوزه سوم رانشان دهد. از روش های تشخیصی دیگر MRI است که می تواند بزرگی نسج نرم به خصوص بزرگی زبان را به ما نشان دهد. سی تی اسکن، وضعیت ساختمان های استخوانی داخل بینی و فضای داخل بینی را آشکار می سازد.
5- تست خواب: این تست معمولا در مراکز خاصی که به همین منظور ایجاد شده انجام می شود. بدین منظور به جای این که بیمار شب را در منزل بخوابد، یک شب در این مرکز می خوابد. در این تست الکترودهایی به بدن بیمار وصل می شود و تمام سیستم بدن وی کنترل می شود. در تست خواب عملکرد مغز، وضعیت خواب، مراحل مختلف خواب، انقباض عضلات مختلف، وضعیت فشارخون، میزان ضربان قلب و وقفه های تنفسی احتمالی بیمار ثبت می شود و بر مبنای آن علت ایجاد خرخر و درمان های احتمالی آن مطرح می شود.

چگونه مي شود از خروپف پيشگيري كرد؟

با انجام اقدامات زير شايد بتوانيد از بوجود آمدن خروپف جلوگيري كنيد:
كاهش وزن را مد نظر قرار دهيد: اغلب افرادي كه خروپف مي كنند اضافه وزن دارند. ثابت شده است كاهش وزن حتي به اندازه سه تا چهار كيلوگرم مي تواند دست كم باعث كاهش خرخر شود.
از خوردن غذاهاي سنگين و نوشيدن مشروبات الكلي اجتناب كنيد: نوشيدن الكل يا خوردن غذا به مقدار زياد در شب باعث شل شدن عضلات مجاري هوايي و افزايش احتمال خرخر مي شود.
سيگار را ترك كنيد: سيگار كشيدن باعث پرخوني مخاط بيني و ريه ها مي شود و با انسداد نسبي اين مجاري خرخر بوجود مي آورد.
به پهلو بخوابيد: افرادي كه به خرخر شديد مبتلا هستند. در هر وضعيتي كه بخوابند خرخر مي كنند؛ اما به غير از اين گروه افراد، معمولاً خرخر هنگام خوابيدن به پشت بوجود مي آيد و با خوابيدن به پهلو، خرخر فروكش مي كند. يك راه براي آنكه در طول شب به پهلو بخوابيد آن است كه در پشت لباس

خواب خود يك جيب بدوزيد و جسمي سخت مثلاً يك توپ تنيس را در آن قرار دهيد به اين ترتيب خوابيدن روي پشت آزارنده مي شود و به خوابيدن به روي پهلو عادت مي كنيد.
بدون بالش بخوابيد: بالش ها به خصوص بالش هاي خيلي نرم باعث خم برداشتن گردن و در نتيجه انسداد مجاري هوايي و خرخر مي شوند.

عوارض خروپف

خروپف کردن و سایر مشکلات تنفسی باعث کاهش زمان خواب و میزان اکسیژن دریافتی توسط مغز می‌شود، به همین دلیل افرادی که خرخر می‌کنند در طی روز احساس کسالت و خواب آلودگی دارند و با مشکلات رفتاری مواجه می‌شوند. در اطفال باعث اختلال در رشد و تکامل می‌شود. همچنین به گفته دانشمندان کودکانی که خرخر می‌کنند 4 برابر بیش از کودکان دیگر در بزرگسالی با مشکلات رفتاری مواجه می‌شوند. همچنین خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی مثل بیماریهای ایسکمیک قلب ، سکته مغزی و بالا رفتن فشار خون در مبتلایان به خرخر بیشتر می‌شود. و بالاخره مهمترین عارضه خرخر و در واقع پایدار شدن خرخر ، سندرم وقفه تنفسی در خواب است.

آخرین مقالات