عمل جراحی بینی افتاده
بسیاری از افرادی که به دنبال عمل جراحی بینی هستند از افتادگی بینی خود ناراضی هستند،هم چنین یکی از مشکلاتی که بسیاری از بیماران جراحی زیبایی با آن رو به رو هستند و نیاز به عمل بینی ثانویه دارد ،افتادگی طاق میانی است.اغلب این مشکل زمانی مشاهده می شود که در جراحی بینی اول از هامپیکتومی استفاده شده است.برخی از جراحان بازسازی یک سوم میانی ( دریچه های داخلی) بینی را با استفاده از فلپ های گسترده شده و یا پیوندی جدی نمی گیرند.
شکست در بازسازی این ناحیه منجر به ایجاد نقص به شکل وی برعکس شده که نه تنها زیبا نیست بلکه در کارکرد نیز دچار مشکل است، بدین معنی که در مسیر جریان هوا مانع ایجاد می کند. فلپ های گسترده شده دریچه های داخلی را باز کرده و عرض کافی در قسمت یک سوم میانی بینی را بازسازی می کند.
موارد ضرورت جراحی بینی (رینوپلاستی):
– انجام عمل جراحی زیبایی بینی (رینوپلاستی) معمولاً عملی اختیاری است و اجبار یا لزومی در انجام آن نیست
– اکثر افرادی که درخواست این عمل را دارند، زیر 30 سال سن دارند.
– در برخی افراد، مشکلات تنفسی آنها را وادار به انجام این عمل می کند.
– فرد از ظاهر بینی اش خوشش نمی آید اما تمایلی غیر واقعی برای کمال هم ندارد. (شکل 1)
موارد منع انجام جراحی بینی (رینوپلاستی):
– معمولاً مانع خاصی برای انجام عمل جراحی زیبایی بینی وجود ندارد مگر اینکه شخص در شرایط پزشکی خاصی بسر ببرد مثلاً بیماریهای شدید قلبی.
– اما ملاحضاتی وجود دارد:
1. نوجوانان برای انجام عمل جراحی بینی باید صبر کنند تا سن رشدشان به پایان برسد.
2. مشکل انعقاد خون ممکن است موجب خونریزی شود. آسپیرین ممکن است در فرایند انعقاد خون تاثیر بگذارد، لذا در صورت مصرف آسپیرین حتماً به جراح خود اطلاع دهید.
3. فرد حداقل دو تا چهار هفته قبل از عمل جراحی بینی باید از کشیدن سیگار خودداری کند زیرا نیکوتین ممکن است فرایند بهبودی را به تاخیر بندازد.
4. بدن فرد ممکن است کلوئید ساز باشد (کلوئید به باقیمانده اثرات زخم گفته می شود)
5. فرد باید نسبت به انتظاراتش از عمل جراحی بینی واقع بین باشد مخصوصاً نوجوانان و والدین آنها. جراحی زیبایی بینی ظاهر فرد را بهتر می کند و در نتیجه اعتماد به نفسش را بالا می برد اما به هیچ وجه فرد جدیدی نمی سازد یا چهره متفاوتی ایجاد نمی کند.
6. جراحی بینی انجام شده در قبل ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. درصورتی که قبلاً هم عمل جراحی بینی انجام داده اید و قصد انجام مجدد آن را دارید حتماً برای جراح خود شرح دهید.
چه سنی براي عمل جراحی پلاستيك بينی مناسب است؟
سن عمل جراحی پلاستیک: در دختران از سن 15سالگي ودر پسران از سن 17 سالگی به شرط رشد كامل جسمي وفكري وداشتن انگيزه كافي فرد امكان پذير است.
آيا عمل جراحی پلاستيك بينی در افراد مسن امكان پذير است؟
عمل جراحی پلاستیک بینی در افراد مسن: از آنجا كه باافزايش سن بافت هاي بيني دچار افتادگي وسستي مي شوند اين امر برظاهر وعملكرد بيني تأثير مي گذارد. بالا بردن نوك بيني دراين افراد موجب جوان به نظر رسيدن وبهبود تنفس مي شود. بیشترین مشکلات زیبایی بینی در سنین بالا، افتادگی نوک بینی و برآمدگی پشت آن است. افتادگی بینی موجب مسن تر به نظر رسیدن چهره فرد می شود. در حالات شدیدتر افتادگی، تنفس از راه بینی ممکن است دچار اختلال شود. این بیماران وقتی نوک بینی خود را با انگشت به بالا می برند احساس مطلوب تری از تنفس از راه بینی دارند.
خونریزی بعد از جراحی بینی و علت های آن
خونریزی بعد از عمل بینی یکی از شایع ترین مواردی است که بیشتر افرادی که عمل بینی انجام داده اند با آن رو به رو می شوند.اگر بعد از جراحی بینی دچار خونریزی شدید زیاد نگران نشوید چون در ساعت های اولیه بعد از عمل بینی این موارد طبیعی است و می توان با مصرف دارو این خونزیزی بینی را کاهش داد و می توان با مصرف داروهای ضد تهوع این مقدار را تقریبا به صفر رساند.اگر با دارو خون ریزی متوفق نشود حتما باید به دنبال دلایل دیگری گشت.ممکن است افرادی که عمکل بینی کرده اند داروهای های ضد انعقاد خون مصرف کرده باشند که مهمترین این داروها مسکن هایی نظیر آسپیرین، بروفن , ناپروکسن , پیروکسیکام و آسپیرین هستند.باید دقت کرد که نباید این داروها را نباید دو هفته قبل از عمل بینی و جراحی بینی مصرف کرد.حتما باید به این نکته باید توجه کنید که در جلسه مشاوره باید حتما به پزشک خود این نکات را یاد آور کنید.